Τι είναι οι «Μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά»

Η διοίκηση της ΔΕΘ – Helexpo, του εθνικού φορέα διοργάνωσης εκθέσεων, συνεδρίων και εκδηλώσεων στην Ελλάδα και ο αγαπητός σε όλους και πολυβραβευμένος συγγραφέας Ευγένιος Τριβιζάς, δημιουργούν ένα μοναδικό Θεματικό Πάρκο! «Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά», είναι ένα παραμυθένιο θεματικό πάρκο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών με υψηλά εκπαιδευτικά στάνταρντς, πρωτοτυπία, έντονο διαδραστικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

 

 
Η περιήγηση στους «Μυστικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά» είναι μια πρωτότυπη, βιωματική και διδακτική εμπειρία μάθησης, ψυχαγωγίας και ανεξάντλητης φαντασίας.To νέο, θεματικό πάρκο περιμένει να «ταξιδέψει» στον κόσμο της φαντασίας και του παραμυθιού.

Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες «επιβιβάζονται» στο «Τρένο που πάει παντού» και ανακαλύπτουν τους μυστικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά. Ταξιδεύουν στο «Μουσείο της Φαντασίας» και γυρίζουν πίσω στον χρόνο στη «Γειτονιά των μυστικών κόσμων». Λύνουν τους γρίφους, απαντούν στα αινίγματα και αποδρούν από τα «Δωμάτια του παραμυθένιου Μυστηρίου». Οι πιο φανταστικές ιστορίες ξεδιπλώνονται μπροστά τους, στην «Αίθουσα αφήγησης» και τα πιο αγαπημένα παραμύθια ζωντανεύουν στην πιο μαγική διαδρομή...

...από το μυστικό εργαστήρι του Φραγκίσκου του φραγκόσυκου, του περιβόητου εφευρέτη της Φρουτοπίας που με το μυστικό όπλο του μεταμορφώνει τους μανάβηδες σε βίδες, στο πανέμορφο αλλά ευάλωτο λουλουδένιο σπιτάκι που χτίζουν τα τρία μικρά λυκάκια για να προστατευθούν από τον Ρούνι- Ρούνι το ύπουλο κακό γουρούνι!

...από το στοιχειωμένο κάστρο της μάγισσας Φρικαντέλας που κλέβει φωνές παιδιών και τις φυλακίζει σε μπαλόνια, στο ονειρικό ζαχαροπλαστείο όπου ο κύριος Ζαχαρίας συναντάει την κυρία Γλυκερία και της χαρίζει ένα λαχταριστό μπακλαβαδάκι!

...από το απίθανο τσίρκο του Μανόλη με το θαυμαστό γιγάντιο σαλιγκάρι του ουράνιου τόξου, στο μυστηριώδες μέγαρο της Δόνας Τερηδόνας που φυλακίζει τη μικρή Λουκία επειδή έχει χαμόγελο ομορφότερο από το δικό της!


Και αυτά δεν είναι παρά μόνο η αρχή! Ελάτε και εσείς στο Εκθεσιακό Κέντρο της ΔΕΘ - Helexpo και...

  • Σφυρίξτε με μια μαγική σφυρίχτρα στον σταθμό του Τρένου των Ονείρων!
  • Χορέψτε ταραντέλα με τον Ρούνι-Ρούνι το θαυμάσιο, καλό γουρούνι!
  • Μεταμορφώστε έναν μανάβη σε βίδα!
  • Γνωρίστε τον Χουζουρίξ το πιστό άλογο του ιππότη Ρουλεμάν!
  • Σπάστε μπαλόνια και ελευθερώστε κλεμμένες φωνές παιδιών!